woensdag 21 oktober 2009

Online kopen Nederland vs. Buitenland

Online winkels bieden veel voordelen. Je kunt altijd de scherpste prijs opzoeken en je kunt eenvoudig winkels vergelijken. Door in google het product in te typen zie je hoe mensen die het gekocht hebben erover denken.

Met paypal en creditcard betalingen is het kopen vanuit het buitenland even eenvoudig als het kopen vanuit Nederland. Om de een of andere reden zijn dezelfde spullen in het buitenland veel goedkoper.


Vergelijken
Kopen vanuit Amerika
Hier zijn de spullen echt het goedkoopst, de helft van wat ze in Nederland kosten. Helaas zijn de verzendkosten het duurst. Daar komt ook nog bij dat bij hoge bedragen er invoerrechten betaald moeten worden. Toch met al deze kosten erbij is het soms alsnog voordeliger om vanuit Amerika te kopen.
Winkel: Universal Cycles

Kopen vanuit Engeland
Stunten en crossen met de fiets is in Engeland veel populairder dan hier. Vandaar zijn er ook meer engels online winkels te vinden. Onderdelen zijn een stuk goedkoper dan dat ze hier zijn. Verzendkosten zijn niet erg hoog en invoerrechten hoeven binnen de EU niet betaald te worden. Binnen 3 dagen heb je de producten in huis.
Winkel: Stif Performance

Kopen vanuit Nederland
Qua garantie is dit natuurlijk het makkelijkst. Verzendkosten zijn niet hoog maar de spullen zelf zijn wel erg duur. Bovendien, het aanbod is maar nihil. Soms heb je geen andere keus dan importeren.
Winkels: Mammoet, Singlespeed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten